Hvad kalder man de kvindelige kønsorganer i dag, og hvad kaldte man dem tidligere?

Forleden blev jeg og andre kvinder interviewet til Politiken om hvad jeg vi kalder de kvindelige kønsorganer- det kan du se her. Jeg blev også spurgt om hvad de unge kvinder i dag kalder dem, og heldigvis var en kollega i nærheden. Hun kunne berette at hendes to døtre på 13 og 19 år bl.a. kalder kønsorganerne foof, vajayjay og punani. Jeg har aldrig hørt udtrykkene før, men hæfter mig selvfølgelig ved at de er engelske.

Urban Dictionary – en online amerikansk slangordbog – har alle 3 ord med. Her kan man læse at foof er et mildt og acceptabel ord, at vajayjay stammer fra serien Greys Anatomi, og at punani er et hawaiiansk udtryk der betyder ‘himmelsk blomst’. Alle 3 udtryk ser ud til at være i brug i amerikansk, og de er så smuttet over til de danske unge sprogbrugere også.

Hvad kaldte man de kvindelige kønsorgan tidligere? Jeg fandt ud af i Ordbog over det danske sprog at fisse og kusse faktisk har været i dansk siden 17-1800-tallet, så det kunne være bud på hvad man brugte førhen. Hvad brugte man i din barndom/ungdom?